Ingatlan bérbeadással foglalkozó cégek

Az ingatlan bérbeadással foglalkozó cégek leghasznosabb szolgáltatásai

Mit adnak az ingatlan bérbeadással foglalkozó cégek a díjért cserébe? Vajon reális segítséget jelentenek Neked mint főbérlőnek – vagy csak lehúzás az egész, mert egyedül is boldogulni tudnál a bérlőkeresés, lakáskiadás és lakáskezelés, az ingatlan bérbeadása és üzemeltetése terén?
Te döntesz, épp ezért nem árt, ha tisztában vagy a részletekkel.

lakas kiadas elegedett

Az ingatlan bérbeadással foglalkozó cégek teszik igazán passzívvá a bérleti díjból származó jövedelmed

Ha utána kell járnod, hogy minden rendben van-e a kiadott lakással, fizeti-e a bérlőd a közüzemi számlákat, és még a bérleti díjért is aggódnod kell, azt nem nevezhetjük passzív jövedelemnek. Hiszen abban éppen az lenne a szép, hogy csak egyszer kell(ett) megdolgozni érte, és most már a Tied.

Mi, az ingatlan bérbeadással foglalkozó cégek közt egyik piacvezetőként, abban segítünk Neked, hogy a jövedelmed passzivitásának előnyeit, a nyugalmat és a biztonságot élvezd. Szolgáltatásainkkal az albérlődet is támogatjuk, ezért teljesen méltányos, hogy a munkadíjunkat voltaképpen (közvetve) ő fizeti a bérleti díjból.

Mit nyújtanak az ingatlan bérbeadással foglalkozó cégek?

Mindegyikük kínálatában más és más szolgáltatások kerülnek a csomagba. Mi a magunkéról tudunk beszámolni, amiről azt mondhatjuk, hogy a bérlő keresésétől a kiköltözéséig és azon is túlmenően támogat.

Olvasd végig a lépéseket, és jelezd, ha bármit hiányolsz közülük!

  1. Helyszíni felmérés és tanácsadás

Semmit sem intézünk látatlanban, „futószalagon”. Miután felvetted velünk a kapcsolatot, a helyszínen megismerkedünk, és itt készítjük el a lakás „piacra dobásához” szükséges dokumentációt is (fényképeket, alaprajzot), hogy a fizetőképes kereslet ráharapjon.

  1. A bérleti díj meghatározása – a piac teljes körű ismeretére alapozva

Akárcsak a lakáseladásnál a vételárat, a bérleti díjat is úgy kell belőni, hogy a portéka a lehető leghamarabb elkeljen, ugyanakkor áron alul se kelljen adni. Mi segíteni tudunk a megfelelő beárazásban, vagyis a bérleti díj meghatározásában, hogy biztos lehess benne: egy fillért sem hagysz az asztalon, és nem is áll üresen a lakásod.

  1. Előszűrt, megbízható bérlőjelöltek biztosítása

Az ingatlan bérbeadással foglalkozó cégek egyik nagy előnye, hogy közülük a legjobbak saját ügyfélkörrel rendelkeznek, akikben megbíznak. Hiszen nekik sem előnyös az, ha komolytalan, problémás bérlőkkel kell vesződniük. Ezért biztosabb lehetsz benne, hogy elkerülöd a csalókat, a rosszul fizetőket, a más tulajdonát semmibe vevőket.

ingatlan berbeadassal foglalkozo cegek 4
  1. A megtekintések lebonyolítása és a bérlő kiválasztása

Ha ránk bízod a lakáskiadási folyamat lebonyolítását, akkor Neked nem kell fűvel-fával megismerkedned, „interjúznod”. Ha nincs már eleve kéznél az általunk ajánlott bérlő, mi azokon a helyeken hirdetjük meg a lakást, ahol gyorsan és optimális feltételek mellett bérlőre talál. Megmutatjuk az érdeklődőknek az ingatlant, és Neked csak a „szerencsés nyertest” kell megismerned.

  1. Kiköltözési nyilatkozat aláíratása

Fontos, hogy minden meg legyen szervezve, le legyen papírozva, mert csak így tiszta a dolog. A bérleti szerződés pontos, minden eshetőségre kiterjedő elkészítése annyira magától értetődő, hogy ezt külön nem is említettük. De sokan megfeledkeznek egy másik iratról, ami jól jöhet: a közjegyző előtt aláírt kiköltözési nyilatkozatról, ami szintén Téged véd az esetleges visszaélésektől.

  1. Az ingatlan birtokbaadása

Átadjuk a kulcso(ka)t, ami(ke)t átvenni is mi fogunk majd a lakással együtt – ha ezt kéred. Ekkor ismét tájékoztatjuk a bérlődet a tudnivalókról, a feltételekről, sőt, leltárt és jegyzőkönyvet is készítünk, és még vizuálisan is dokumentáljuk a lakás állapotát, felszereltségét, hogy semmiben se legyen – akár jó-, akár rosszhiszemű – félreértés, nézeteltérés a bérleti viszony fennállása során vagy a lejártával.

Plusz szolgáltatások az ingatlan bérbeadással foglalkozó cégek részéről

Ha már lúd, legyen kövér! Az ingatlan bérbeadással foglalkozó cégek közül egyesek többet és mást is nyújtanak a felsoroltakon kívül.

Mi vállalni tudjuk nem csupán a bérbeadást, hanem a lakáskezelést is, ami már a közüzemi számlák és a bérleti díj pontos és rendszeres fizetésével, a lakás állapotának időközi ellenőrzésével kapcsolatos.

Ezen belül folyamatosan ellenőrizzük a bérleményt, de anélkül, hogy a bérlőt ezzel „zaklatnánk”. A megbeszélt időpontokban meggyőződünk a lakás állapotáról, a mérőórák állásáról stb., és minderről írásos jelentésben is beszámolunk Neked.

Ha valami elromlik, szakembert tudunk küldeni, aki ismert piaci áron, gyorsan és jól kijavítja a hibát, hogy ne verjen éket a bérlő és a tulajdonos közé semmilyen negatív tapasztalat.

Minden jó, ha a vége jó: ott vagyunk a kiköltözésnél, sőt le is bonyolítjuk, jegyzőkönyvestül, mérőóra-leolvasásostul, elszámoláskészítéssel és minden egyébbel, ami lehetővé teszi, hogy nyugodt szívvel át lehessen venni a kulcsokat, és zavartalanul el lehessen búcsúzni egymástól, mert minden közös ügyünket zökkenőmentesen le tudtuk zárni egymással.

Mivel mi az ingatlan bérbeadással foglalkozó cégek kategóriáján belül is hosszú távú lakáskiadással és lakáskezeléssel segítünk ügyfeleinknek, a teljes megelégedettségedre össze tudunk kötni azzal a bérlővel, akivel a legjobban jársz.

ingatlan berbeadassal foglalkozo cegek 2 1

Tudjuk, hogy a lakáskiadás Számodra jövedelmező befektetés, nem stresszforrás kell, hogy legyen, amit csak úgy lehet garantálni, ha a bérlő mindig időben fizet, és a sajátjaként rendben tartja a lakásod.

Mi ezt a két dolgot pontosan számonkérjük, betartatjuk a nevedben – ezért bízhatsz bennünk.

Scroll to Top