Lakás kiadás

Lakás kiadás egyszerűen és biztonságosan: több pénz az ingatlanodból!

Nem a lakás kiadás, hanem az orvostudomány területén alapelv: „az első, hogy ne ártsunk”. De bármilyen beavatkozásra érvényes, hogy mindenekelőtt a kockázatot kell minimalizálni, figyelembe kell venni a legrosszabb forgatókönyveket, és csak azután, ha ezekre válaszul megvan az A, B, sőt a C terv, lehet az elérhető nyereség maximalizálására gondolni.

lakaskiadas

A lakás kiadás velünk kockázatmentes és gyors. Miért?

Magánszemély ingatlan bérbeadás esetén a megfelelő sorrendben kell végighaladni néhány kötelező ponton, amelyek mindegyikénél szakértői segítségre van szükség. A hosszútávú lakáskiadás titka az, hogy az ügyletet stabilan meg kell alapozni.

A lakás kiadás bejelentése, az albérlet utáni adózás elmulasztása nélküli lakás kiadás szempontjai kulcsfontosságúak, de ezek csak a folyamat végén következnek. Mielőtt még a NAV ingatlan bérbeadás esetén érvényes elvárásaival foglalkoznánk, vagy a bérleti szerződés részleteit tárgyalnánk, nézzük meg, hogyan is fognak zajlani az első (és a további) lépések, miután felvetted velünk a kapcsolatot.

Helyszíni felmérés profi ingatlanossal

Egy jó hangulatú, rövid telefonbeszélgetéssel kezdődik a dolog: rögzítjük a helyszíni találkozás időpontját. Sok mindent a legjobb szemtől szemben, az emberi tényezőt hangsúlyosan figyelembe véve intézni ‒ még a technika korában is.

Szakértőnk azért jön el Hozzád, mert az igényeidre kíváncsi, és mert segíteni szeretne (sőt, tud is!) a lehető legtöbbet kihozni az értékes ingatlanodból a lakás kiadás által. Ezért személyesen megbeszéli veled a bérleti szerződéssel, a lakással és a lakás kiadással, illetve a lakáskiadás bejelentése és a NAV albérlet adózás kapcsán érvényes elvárásait, továbbá azt, hogy milyen típusú bérlő ajánlott az ingatlanodba.

Nem csupán azok esetében fontos, akik turistáknak adnak ki apartmant, hogy a megfelelő ember kerüljön a megfelelő helyre ‒ például egészen más környék, szomszédok és lakás való egy nyaraló családnak és egy fiatal, bulis bandának. Ehhez hasonlóan a hosszútávú lakáskiadás általában is megköveteli, hogy a tényleg egymásnak való embereket hozzuk össze, partneri viszonyba.

lakas kiadas ferfi

A lakás kiadás legfontosabb szempontja: a bérleti díj megállapítása

Ha nem ez érdekelne Téged elsősorban, akkor azt úgy hívnák, hogy jótékonykodás, ami nemes dolog, de egészen más műfaj. Természetes, hogy a bérleti díj az, ami Neked számít! Mi pedig azért vagyunk, hogy segítsünk ezt a lakás kiadás által optimalizálni.

Miért kellünk mi ehhez? Hiszen egy számot akárki mondhat… elvileg. Csakhogy a mi kollégánk, aki a helyszínre érkezik, és az adott kerületben dolgozik, pontosan ismeri az aktuális piaci körülményeket, és segít meghatározni az optimális bérleti díjat.

Ha megfigyelted, immár másodjára az „optimális” ‒ és nem a maximális ‒ árról beszéltünk. Hiszen „a több, az több”, nyilván, de a magánszemély ingatlan bérbeadás esetén az is fontos, hogy a lakás egyáltalán elkeljen, megbízható és fizetőképes bérlőre találjon ‒ minél hamarabb.

A Lakáskiadás menete cikkünkből még több kérdésedre kaphatsz választ.

Gondold meg, hogy kit engedsz be az ingatlanodba!

A neve is mondja: a legstabilabb érték az ingatlan. Ezért teljesen érthető, hogy vigyázni akarsz rá, és nem adod akárki kezére, hiszen a Te munkád, vagyonod van benne.

Mi segíteni tudunk Neked abban, hogy soha ne legyenek kellemetlen meglepetéseid a lakás kiadás során. Hogyan? Elsősorban azáltal, hogy a nálunk érdeklődő bérlőjelölteket alaposan előszűrjük, és eleve csak olyanokat viszünk az ingatlanba, akik komolyan érdeklődnek, hogy senkinek se raboljuk feleslegesen az értékes idejét.

Hacsak nem kimondottan rövid távú lakás kiadás a célod, kizárólag olyan személyeknek mutatjuk meg a kiadó ingatlant, akik hosszú távra, minimum egy évre keresnek lakást, és lehetőleg azonnal ‒ vagy legalábbis néhány héten belül ‒ költözni tudnak. Mi több, még arra is gondot fordítunk, hogy leinformálható, a bérleti díj fizetését lehetővé tevő munkahellyel rendelkezzenek.

Nagy előny, amit Neked továbbadunk, hogy mi saját ügyfélkörrel dolgozunk, és bár a saját honlapunkon és egyéb internetes portálokon is meghirdetjük az ingatlant, nekünk sem érdekünk, és nem is szoktunk „bárkivel” szóba állni.

Az világos, hogy az ingatlannak meg kell felelnie a bérlő elvárásainak ahhoz, hogy beköltözzön. De szerintünk fordítva is igaz! A bérlő személyének is stimmelnie kell, meg kell felelnie a tulajdonos elvárásainak! Mert kettőn áll a vásár ‒ ahogyan azt már a felmenőink is tudták, akiktől a népi mondás ered ‒, vagy modernebb nyelven kifejezve: az üzleti élet alapértéke a bizalom.

Ezzel a lépéssel azért is foglalkoztunk hosszabban, mert biztonságosabbá és az idő, a gyorsaság szempontjából is hatékonyabbá teszi a lakás kiadás folyamatát. Konkrétan: kevesebb megtekintési időpont alapján jobb (fizetőképes és megbízható) bérlőt lehet találni, ha a segítségünket igénybe véve kvalifikált jelöltek közül válogathatsz.

lakas kiadas kockazatmentes

A hosszútávú lakáskiadás alapja: a bérleti szerződés

A magánszemély ingatlan bérbeadás esetén kulcskérdés, hogy az ideális bérlővel körültekintően megfogalmazott, minden lehetséges problémára előre választ adó szerződést kössünk.

Ez is egy olyan érték, amelyet mi biztosítunk számodra, mert a szerződés ügyvéd és közjegyző közreműködésével jön létre. Terjedelmét tekintve mintegy 8 gépelt oldal, ami azonban a lakás konkrét körülményeihez, a tulajdonos és a bérlő igényeihez igazodva változhat ‒ mert nem minden esetre válogatás nélkül alkalmazott „konzerv megoldás”, hanem személyre szabott. Elvégre az Általad elfogadhatónak, előnyösnek ítélt megegyezés feltételeit rögzíti írott formában.

A szerződés kapcsán és általában is körültekintően tájékoztatjuk mindkét felet, Téged és a leendő bérlődet is a lakás kiadás esetén érvényes jogszabályokról. Minden egyes, apró mozzanatot legálisan és etikusan szervezünk.

Ha az extra biztonság érdekében önkéntes kiköltöztetési (kiürítési) nyilatkozatot is alá szeretnél íratni a bérlőddel, akkor erre is elegáns körülmények között sort kerítünk a közjegyző előtt.

A birtokbaadás és a bérleti díj rendszeres fizetése

Most érkeztünk el ahhoz a ponthoz, ami Téged a leginkább érdekel: végre átadhatjuk annak a megbízható bérlőnek a kulcsokat, aki a jövőben a bérleti díjat rendszeresen fizetni fogja.

A Te biztonságod és nyugalmad érdekében mi ehhez birtokbaadási jegyzőkönyvet és bútorleltárt is készítünk, sőt, nem csupán írásban, hanem fotókon és videón rögzítjük a lakásod valós állapotát és a mérőórák állását. A szó elszáll, az írás megmarad ‒ tartja a mondás. A képi bizonyíték azonban beszédesebb tud lenni még az írásnál is!

Innentől kezdve akár le is veheted a figyelmedet az ügyről, mert ha azt választod, teljes lakáskezelési szolgáltatást is biztosítani tudunk számodra, hogy Neked csak a bankszámládra rendszeresen beérkező, havi bérleti díj nyugtázásával (és elégedett elköltésével) kelljen törődnöd.

Ilyen simán is mehet a lakás kiadás ‒ nyerő ajánlatunk dióhéjban

Összefoglalva mindössze egy havi bérleti díjért vállaljuk:

  • a körültekintő helyszíni felmérést
  • a problémákat kiküszöbölő szaktanácsadást
  • a megbízható bérlő keresését
  • a minél rövidebb időt igénybe vevő megtekintések megszervezését
  • a biztonságodat garantáló bérleti szerződés elkészítését
  • a közjegyzői ügyintézést (ennek esetében a közjegyzői díjak a bérbeadót terhelik)
  • a minden részletre kiterjedő alapossággal intézett birtokbaadást
  • igény esetén a teljes lakáskezelést, a bérlővel való kapcsolattartást, minden felmerülő kérdés kezelését ‒ egészen a kulcsok és az azonos állapotú lakás visszaadásáig

Plusz egy tipp: a NAV albérlet adózás szabályainak betartása

A NAV ingatlan bérbeadás esetére kötelezővé teszi, hogy megtörténjen a lakáskiadás bejelentése, az albérlet utáni adózás elmulasztása komoly következményekkel járhat. A lényeg az, hogy a bevétel utáni adózás ezen a téren is kötelező, de a formai követelmények, szabályok szerencsére könnyen betarthatók, és ehhez akár tippeket is kérhetsz tőlünk, vagy elolvashatod a tudástárunkban a lakás kiadás számla kiállításával kapcsolatos cikkünket.

lakas kiadas elegedett

Szerintünk csakis az egyenes út a hosszú távon járható a lakás kiadás területén is. Úgyhogy szóba se jöjjön az albérlet utáni adózás elmulasztása, a „majd megoldjuk okosba’” stratégiák, mert a legnagyobb érték az életben mégiscsak az, ha az ember tiszta lelkiismerettel, nyugodtan alhat. Ráadásul éppen elég pénz fog jönni úgyis az ingatlanból, ha velünk adod ki! Így az állam is megkaphatja a jussát, és Te is elégedett leszel, könnyű szívvel fizetheted az adódat, mert lesz honnan. Ilyen egy igazi nyertes-nyertes együttműködés, amit mi építünk.

Scroll to Top