Lakáskiadás Budapest

Lakáskiadás Budapesten

Gondolkodtál már azon, hogy kiadd a Budapesten, üresen álló lakásod?
Viszont tartasz attól, hogy rengeteg gond, macera van vele, mire sikeresen lezárul a kiadás?
Ezért inkább úgy döntesz, az lesz a legjobb, ha lemondasz róla, hiszen a számos teendő mellett sem biztos, hogy új lakókra lelsz, akik hosszútávon kiveszik a lakást és megbízhatóan fizetnek is.
Érthető.

Pedig nem érdemes lemondani róla, mert a lakatlan lakás hamarabb állapotromlást fog szenvedni, főleg, ha téli időszakban nincs rendesen fűtve.
Ráadásul ott áll üresen és semmi hasznot nem hoz számodra, csak még több munkát az állandó javítgatása, szellőztetése, állapotmegóvása.

Lakáskiadás Budapest
A megfelelő személynek, hosszútávon kiadott lakással csak nyerhetsz

Lakáskiadás buktatói

Persze, a lakáskiadásnak számtalan buktatója lehet. Nem könnyű találni megbízható bérlőket.
Ha igen, akkor a legtöbbször nem veszik ki hosszú távon, több évre a lakást. Az önkéntes lakásfoglalókról, a szerződéskötés körüli hercehurcáról vagy magáról a hirdetés feladásának nehézségeiről ne is beszéljünk.
Ismerős bármelyik is ezek közül?

Akkor bizonyára tudod, nem könnyű dolog. Minőségi képek, jó hirdetésszöveg, megfelelő szerződéstervezet, közjegyző, a jelentkezők leellenőrzése… és még megannyi feladat.

Ezek mindegyike elengedhetetlen a sikeres lakáskiadáshoz Budapesten! De még ennél is több dologra kell odafigyelni, ha jól akarsz kijönni a dologból.
Bizony, az „ingatlanbérbeadás” nem mindig könnyű műfaj!

A Lakáskiadás menete cikkünkben további hasznos információkat olvashatsz.

Add Ki A Lakásod Budapest
Add ki a lakásod

Mégis azt javasoljuk, add ki a lakásod, mert megtérülő befektetés! Mindenképp sokat nyersz vele! Csak nem mindegy kinek és hogyan!
Bízd olyan cégre, aki megbízható, végigvezet a problémás dolgokon, segít mindenben.

Bízd ránk az ingatlanod bérbeadását! Miért?

Cégünk segítségedre lesz minden egyes kérdéses pontban és leveszi a válladról a terheket. Biztosítjuk számodra a zökkenőmentes lakáskiadást.

Miben tudunk a segítségedre lenni a lakáskiadás során?

Hirdetésben

Személyesen mérjük fel a lakást, tanácsot adunk abban, hogy milyen típusú bérlő ajánlott az ingatlanba, milyen célcsoportot kell megcélozni. Továbbá megnézzük, hogy érdemes-e valamin változtatni, szükséges-e még bármit beszerezni az ingatlanba, hogy az lakható legyen a bérlő számára.

Elkészítjük a hirdetést, hogy az a lehető legoptimálisabb legyen, figyelemfelkeltő és biztosan a releváns lakást kereső ügyfelekhez jusson el. A hirdetésben a lakás azon tulajdonságait emeljük ki, ami a meghatározó és fontos.
Lényeges, hogy megfelelő legyen a kép, a leírás, a célközönség, és a hirdetés minősége is.

Alaprajzot, képeket is készítünk, a még látványosabb, izgalmasabb hirdetéshez.
A kiadó lakást meghirdetjük különböző portálakon, közösségi médiában, és a honlapunkon is, hogy minél szélesebb körben láthassák a lehetséges érdeklődők.
Továbbá, elküldjük a nálunk érdeklődő ügyfelek részére, valamint a velünk kapcsolatban álló cégek és nagykövetségek felé.

Árképzésben

Szakembert biztosítunk a megfelelő árazáshoz, aki az adott területen dolgozik, az aktuális piaci körülményeket ismeri és meg tudja állapítani a valós árat. Meghatározzuk közösen az optimális bérleti díj mértékét, átbeszéljük, hogy mi az az ár, amiért ki lehet adni, amivel mindkét fél jól jár.

A lakáskiadás során gyakori eset, hogy vagy jelentősen túlárazzák a kiadni kívánt lakásokat vagy lényegesen alul.
Olyan ár kell, ami mindkét félnek előnyös. Segítjük ebben is a két fél közötti kommunikációt.
Hiszen nekünk elmondják a bérlők, ha sokallják az árat vagy ha bármilyen extra kérésük akad.
Illetve a bérbeadó, azaz te is elmondhatod, ha fontos szempont az, kinek adod csak ki a lakást, pl. ne dohányozzon stb.

A potenciális bérlő kiválasztásában

Garanciát vállalunk arra is, hogy csak leellenőrzött háttérrel rendelkező emberek jussanak el hozzád a lakáskiadással kapcsolatban. Így megspórolod a kiválasztás procedúráját és a felesleges köröket is.
Mi előszűrést végzünk a jelentkezők között. Hozzád már tényleg csak az jut el lakásnézőbe, aki megfelel minden feltételnek.

Két fél közötti tolmácsolásban, fordításban, közvetítésben

Félsz a nyelvi nehézségektől, különbségektől a külföldi bérlő esetén?
Cégünk kapcsolatban áll más nemzetközi cégekkel, nagykövetségekkel, akiknek a dolgozói folyamatosan lakást keresnek.

A teljes körű menedzselését vállaljuk az egész ingatlanbérbeadásnak, végigkövetjük a folyamatot a külföldi ügyfelekkel is. Segítünk az angol nyelvű fordításban, elkészítjük a bérleti szerződést is angolul, ha az kell.
Mivel saját ügyfélkörrel dolgozunk, így gyorsabb lakáskiadással számolhatsz ezáltal.

Pontos és érvényes szerződéskötés feltétele a jól megírt szerződés

Felmondási határidő, határozott és határozatlan szerződés, milyen felmondási jogszabályok vonatkoznak, ha valaki fel akarja mondani a szerződést rendes felmondással, hogyan tudja felmondani a szerződést, ha nem fizet a bérlő vagy gond van vele… Ezek bármikor előfordulhatnak, fontos tisztában lenni velük.

Minden bérleti szerződést egyedileg készítünk el ügyvédünk és közjegyzőnk közreműködésével, a tulajdonos, bérlő és a lakás igényeire szabva.
Részletes tájékoztatást nyújtunk a lakáskiadással kapcsolatos jogszabályokról, továbbá átbeszéljük gyakorlati tudnivalókat pl. a számlák fizetése, hogyan történjen, mi történik, ha a lakásban elromlik valami, bejelentkezhet-e a bérlő a lakásba stb.

Lakáskiadás Budapesten
Fontos, hogy a bérleti szerződés mindkét fél érdekeit képviselje

A hosszú távú együttműködéshez elengedhetetlenek ezen feltételek, pontok ismerete, betartása, pontos körülírása. Mindezekben a rendelkezésedre állunk, hogy elégedetten dőlhess hátra, zökkenőmentesen haladjon a lakáskiadásod Budapesten!

Adminisztrációban

Segítünk az adminisztrációs feladatokban is, amik jelentős munkát és utánajárást igényelnek.
Elkészítjük a részletes, személyre szabott bérleti szerződést, birtokbaadási jegyzőkönyvet és fényképes bútor leltárt is.

De az önkéntes kiköltözési nyilatkozat megkötésében is segítségedre lehetünk. Így biztosan minden fontos papír a birtokodba kerül, ami szükséges és téged véd. Fontos, hogy kerüljön bele minden pontosan a bérleti szerződésbe.
Az önkéntes kiköltözési nyilatkozatról korábban írtunk már, miért lehet szükséges a bérbeadók számára.

önkéntes Kiköltözési Nyilatkozat
A birtokbaadási jegyzőkönyv a lakáskiadás fontos dokumentuma


A birtokbaadási jegyzőkönyvben feljegyzésre kerülnek a mérőórák állásai és az átadott kulcsok száma. Részletes bútor és felszerelés listát készítünk, továbbá videókkal és fényképekkel dokumentáljuk a lakás pontos állapotát.
Ez a dokumentum a bérlőknek és neked is fontos, mert kiköltözés után, van pontos viszonyítási alap az ingatlan állapotára vonatkozóan.

Előfordul, hogy több tulajdonosa, haszonélvezője van egy lakásnak vagy a tulajdonos külföldön tartózkodik. Itt nem mindegy, hogy ki adja ki, milyen minőségben szerepel a bérleti szerződésben. Ehhez is megvannak a különböző meghatalmazásaink, nyomtatványaink, és persze átbeszéljük az összes tudnivalót is.

Adózásban, jogszabályokban való eligazodásban

Segítünk az adózásban, amivel kapcsolatban szintén tudunk tanácsot adni, illetve tájékoztatunk a nyugta vagy számlaadással kapcsolatos tudnivalókról.
Nagyon fontos, hogy tisztában legyél az alap Ptk.-s bérbeadásra vonatkozó jogszabályokkal.
Mi ezekről is részletesen tájékoztatunk.

Scroll to Top